Little Girls (by Herman Brood & his Wild Romance)

21 juli 2011 - Cayucos, California, Verenigde Staten

Hoeveel kun je proppen in één dag? Robbie heeft waarschijnlijk alle records gebroken vandaag. Samen met Peyton. Peyton is een ex-leerlinge van Michelle, de eigenaar van het huis dat wij zo graag ruilden voor het onze. Toen we Michelle ooit mailden dat het ons voor Robbie leuk leek om een penvriendin te hebben, waarmee ze deze zomer een paar dagen zou kunnen doorbrengen, kwam ze gelijk met de naam van Peyton.

Afgelopen week waren de ouders, Peyton en haar zus al eens voor een bakje koffie langs geweest, maar vandaag was er een heuse date. Peyton zou de hele dag bij ons zijn en in de namiddag zou Robbie met Peyton meegaan voor een duikles en een turnles.

Vanmorgen om half negen was Peyton binnen en na een paar minuten barbie werd het al snel Cooper en vertrokken we naar het strand. Daar hebben de meiden met elkaar en Cooper lekker door het zand en het water gespeeld. Terug in huis is er gepuzzeld (een echte en op de Ipad), gespeeld en memorie gedaan. Als  lunch een pastaatje gegeten bij Martin’s[1]. Daarna snel terug naar huis, wetsuits aan en boogieboarden. Om drie uur stond Peytons moeder voor de deur “to pick them up” voor de duikles en de turnles. De turnles heeft Robbie zelfs meegedaan. Het was een klein groepje van 4 meiden. En de verschillen met Nederland zijn gelijk groot.

Allereerst moeten we natuurlijk een Liability-form invullen, waarin we verklaren dat wat er ook met Robbie gebeurt tijdens de les, het is nooit de schuld van de turnjuf. Het lokaaltje zag er nog al kneuterig uit en de toestellen stonden zo dik boven op elkaar dat je bang was dat een flikflak wel automatisch moest leiden tot nog drie turnoefeningen op de aangrenzende toestellen. Het leek meer op een berghok dan een gymlokaal. Maar de les was een stuk straffer dan in NL. De meiden werden zonder pardon aangesproken op hun prestaties en pas als alles deugde kwam er een compliment. En Robbie mocht gelijk mee in het regime. De juf had niet zoveel compassie met het feit dat Robbie de taal niet sprak. “Just look en copy!” gaf de juf haar streng mee. Ook de moeilijkste oefeningen moest Robbie gewoon meedoen, met of zonder hulp. “Just do it”. Dat is een totaal andere “approach” dan de gymclub van Robbie, waar de zaal zeer professioneel is, maar men al snel iets leuk of goed vindt.

Robbie ligt nu uitgeteld op bed. De moeder van Peyton vertelde nog dat de meiden in de auto lekker giechelend werden toen Robbie hun probeerde allemaal Nederlandse woorden te leren. Grote hilariteit om woorden als radslag, aardbeien en hond. En Robbie trekt zich niks aan van de taalbarriere. Ze praat zoveel mogelijk in Engelse woorden die ze kent, probeert goed te luisteren wat ze vragen en stapt zonder twijfel in een SUV vol Amerikanen om zonder ons mee te gaan. No Problem at all. Knap hoor.

De volgende afspraak staat al voor aanstaande zaterdag en er is zelfs al sprake van een logeerpartij.......

Recept van de dag

Ravioli met Champignons, Truffel en Salieboter

  • 400 gram meel van durum tarwe
  • 4 eieren
  • 1 sjalot, zeer fijn gesnipperd
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 500 gram champignons, zeer fijn gesnipperd
  • 1 kuipje ricotta-kaas
  • truffel-olie
  • olijfolie
  • zout en grof gemalen peper
  • 2 handjes verse trompettes de mort
  • salie
  • 125 gram gezouten roomboter

1. Maak op het aanrecht een bergje van het meel. Maak in het midden een kuil. Zorg dat de kuil breed genoeg is om alle eieren in te kunnen doen. Breek de eieren in de kuil. Klop de eieren met je vingers of een vork los. Neem tijdens het kloppen elke keer een beetje meel van de wand mee. Wees wel voorzichtig want voor je het weet maak je de wand kapot. Blijf zolang kloppen tot het ei- en meel mengsel een beetje stroperig wordt.

2. Meng de rest van het meel met je handen verder. Als je voorzichtig bent voorkom je dat je vieze handen krijgt. Kneed het deeg stevig door. Het deeg moet soepel en egaal worden. Als je er met je duim indrukt en het veert terug is het klaar. Meestal duurt dit niet langer dan 10 minuten. Als het deeg te nat blijft voeg je nog wat meel toe. Als het te droog blijft dan besprenkel je het met wat water.

3. Als het deeg klaar is kan je het het beste met wat bloem inwrijven. Leg het weg gewikkeld in huishoudfolie of in een plastic zakje om het even te laten rusten. Zo droogt het niet uit en kan je het later verwerken. Als je het deeg binnen een half uurtje gaat verwerken hoef je het niet in de koelkast te leggen. Maak de avond voordat je de ravioli opdient de salie-boter: Laat 125 gram gezouten roomboter, heel zachtjes en zonder dat het bruin wordt, in een pannetje smelten. Scheur de blaadjes verse salie en breek de steeltjes (gebruik zeker 8 takjes) en roer dit door de gesmolten boter. Laat even op het vuur staan tot de blaadjes zacht en donker zijn. Vervolgens laten afkoelen en stollen en in de koelkast plaatsen; de boter neemt de smaak van de salie over en zal enigszins groen kleuren.

4. Bereiden van de vulling: Fruit de gesnipperde sjalot en rozemarijn in wat olijfolie. Voeg hieraan de gesnipperde champignons toe. Schep af en toe om, tot het vrijgekomen vocht uit de champignons is verdampt. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat het geheel in een schaal afkoelen zodat de smaken goed intrekken. Zodra de vulling koud is roer dan met een vork de ricotta en een scheutje truffel-olie erdoor. Vul hiermee de ravioli (voor het maken van ravioli zie Pastamaken.nl).

5. Opdienen: Laat de salie-boter op een klein pitje -zonder dat het bruin wordt- zachtjes smelten. Ontdoe vervolgens de gesmolten boter van de salie (eventueel door te zeven - druk/wring dan met een pollepel de boter uit de salie) en zet de boter weer op een zacht pitje. Knip de uiteinden van de trompettes de la mort (niet wassen!) en verwarm deze kort mee in de salie-boter.

6. Kook de ravioli gaar. Verdeel de ravioli over 4 borden. Leg hierop een 'toef' trompettes de la mort. Schep hier vervolgens de salie-boter over. Sprenkel er nog wat truffel-olie over.

[1] Martin’s Restaurant, 49 S. Ocean Avenue, Cayucos, CA 93430 (*----)