Wade In The Water (by Blind Boys From Alabama)

18 mei 2011 - New Braunfels, Verenigde Staten

Zo, vandaag even lekker geschlittert. Eerst even een ontbijtje weggeschlittert, wat huiswerk gedaan, rekenen, taal, schlitteren. Daarna de auto aangeschlittert, zwembroek vergeten, dus bij een schlittershop even snel een bermuda betaald met een schlitterkaart.

Entreeschlitters gekocht en het grote schlitteren kon beginnen. Er waren hoge schlitters, kinderschlitters, spectaculaire schlitterbanen, golfslagschlitter, piraten-schlitter-boot, schlitterkanonnen, lange schlitter-rijen, drakenschlitters, surf-schlitters, ridderschlitters en schlitteren in een bootje natuurlijk.

Er waren mensen met schlitter-tattoos, schlitter-hangbuiken, schlitter-siliconen, schlitter-piercings in hun navels en tepels (ook hangschlitters), schlitternetjes in hun haar, schlitter-snorren, schlitterbadpakken, schlitterbikini’s (en dat ziet er raar uit als je last van schlitters hebt.....oooh), mooie schlitters en heeeeeeeel lelijke schlitters, bruine schlitters en rood verbrande schlitters.

Maar vooral lange schlitterrijen bij de hoogste schlitter.

Je kon lekker schlitteren op een terras of lekker schlitteren bij de snackbar (ze verkochten schlittersap, schlittershake, broodje schlitter, soep met ballen en schlitters, schlitterwings, schlitter-dog, dubbele cheese-schlitterburger en anti-schlittercreme), je kon op de schlitterweide liggen of op het betonnen schlitterstrand in een schlitterstoel.

Maar wij hebben lekker rustig aan gedaan en gewoon lekker op ons dooie gemak de hele dag geschlittert.

Lang leve de Schlitterbahn.

Recept van de dag

NY Hotdog

  • 10 hotdogbroodjes
  • 10 knakworstjes
  • mosterd
  • 1 pak zuurkool
  • 1 pot relish
  • 3 ui, fijngesneden
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 kopje groentesap
  • 2 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel ciderazijn
  • 1/2 deciliter suikersiroop
  • water
  1. Stoof de ui aan in de olijfolie zonder te laten bruinen. Laat even garen en voeg dan tomatenpuree toe. Blus af met V8 groentesap en voeg alle overige ingrediënten toe. Laat 45 minuten rustig sudderen zodat de saus kan inkoken.
  2. Stoom de broodjes kort au bain marie en gril ze dan krokant op een grilplaat of kort in de oven. Verwarm de worstjes en de zuurkool.
  3. Schik in het broodje eerst zuurkool met daarop de frankfurter en daarop mosterd. Werk af met de onion sauce en relish.